• ReceptenSlider.jpg

De lekkerste recepten

Zalm uit de oven, krieltjes en gemengde groenten

Ingrediënten
500 g krieltjes met schil
2 rode puntpaprika’s
1 courgette
1 grote ui
2 el olijfolie
300 g zalm
2 el De Beste Zalmmarinade
1 citroen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor (180 °C).
  • Was de krieltjes, snijd ze door midden. Snijd de paprika’s in repen van ca. 2 cm. Snijd de ui in 8 parten en de courgette in halve plakjes van ca. 1 cm dik.
  • Meng de aardappelen in een grote kom met de paprika, courgette, ui en olijfolie. Verdeel het groentemengsel in een ovenschaal. Zet in de oven.
  • Snijd de zalm in 4 stukken. Wrijf de zalm goed in met de De Beste Zalmmarinade en leg na 15 min. tussen de groenten en de krieltjes.
  • Laat de zalm in ca. 10 min. gaar worden. Snijd de citroen in partjes.
  • Serveer de zalm en groenten met een partje citroen. Breng op smaak met peper even eventueel zout.

Recept1.jpg

Entrecote van de barbecue met uienchutney

Ingrediënten

1 entrecote
peper en zout

Voor de uienchutney:

15 gram boter
350 gram uien
75 gram suiker
peper en zout
0,5 dl balsamicoazijn
1,5 dl rode wijn
1 eetlepel crème de cassis

Bereiding

Uienchutney

  • Schil de ui en snijd deze vervolgens in dunne plakken.
  • Smelt de boter in een steelpannetje en doe daar de ui en suiker in en bestrooi goed met peper en zout.
  • Roer alles goed door elkaar en sluit de pan af met een deksel. Laat dit ongeveer 30 minuten op laag vuur op staan. Je zal zien dat het gaat borrelen.
  • Roer het mengsel af en toe door.
  • Haal na een half uur de deksel van de pan en voeg de rode azijn, de rode wijn en crème de cassis toe. De deksel moet van de pan af zodat het geheel wat gaat inkoken. Laat dit ook een half uur op staan. Het moet goed ingekookt zijn en een beetje als jam er uit zien. Als het later wat afkoelt wordt het nog dikker.
  • Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast en laat deze op temperatuur komen. Hierdoor schrikt het vlees niet en zal het zijn malsheid behouden.

Entrecote

  • Steek de BBQ of Big Green Egg aan en breng naar een temperatuur van 220 – 250 ºC. 
  • Wrijf de entrecote’s in met een beetje olie en bestrooi met flink wat zout. Gril deze in 3 minuten aan beiden kanten.
  • Draai na anderhalve minuut een kwartslag. Hierdoor krijg je een mooie grilruit. Je grilt 6 minuten in totaal.
  • Laat na het grillen nog 5-10 minuten rusten.
  • Bestrooi na het grillen met peper, snijd er mooi tranches van en serveer met de uienchutney.

Recept2.jpg